POLICIJSKA AKCIJA U KRALJEVU: Uhapšen osumnjičeni za proneveru - prisvojio milion dinara, stavili mu lisice

G. Ć.

16. 08. 2021. u 15:27

ZBOG sumnje da je počinio produženo krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i falsifikovanje službene isprave, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su S.G.(52) iz Kraljeva.

ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У КРАЉЕВУ: Ухапшен осумњичени за проневеру - присвојио милион динара, ставили му лисице

Foto: D. N.

On se tereti da je kao računopolagač-trgovac u jednom kraljevačkom preduzeću, u periodu od 2017. do kraja jula ove godine, sačinio ukupno 164 falsifikovana naloga za povraćaj robe kupcima, a potom je novac u vrednosti navodno vraćene robe, u ukupnom iznosu od 1.029.093 dinara, prisvojio za sebe.

Osim toga, sumnja se da je S.G. tokom 2019. godine prodavao robu iz asortimana preduzeća u kome radi, a da je nije evidentirao kroz fiskalnu kasu, već je novac, u ukupnom iznosu od 142.420 dinara koji je primio od kupaca, takođe prisvojio za sebe.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu na saslušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!