TUKLI DO SMRTI, PA UZELI NOVAC I ZLATO: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo žene u Somboru

J. LEMAJIĆ

09. 07. 2021. u 20:09

SOMBORSKA policija uhapsila je muškarca (26) iz okoline Kule, koji je, kako se sumnja, u četvrtak po podne, u Ulici Branka Radičevića, svirepo ubio Jelku Nastasić (63). Za njegovim pomagačem se intenzivno traga.

ТУКЛИ ДО СМРТИ, ПА УЗЕЛИ НОВАЦ И ЗЛАТО: Ухапшен осумњичени за убиство жене у Сомбору

Kuća Jelke Nastasić / Foto J. Lemajić

Nesrećnu ženu je u porodičnoj kući pronašao sin Draško, koji je svratio da je poseti, a nešto ranije kod nje je dolazio i drugi sin Duško, koji joj je doneo 30.000 dinara.

- Draško je ušao i video je majku svu u krvi. Jednog čoveka je zatekao kako se skriva iza frižidera. On ga je gurnuo, valjda da mu ne bi video lice, a onda su on i njegov kompanjon pobegli iz kuće kroz zadnji deo dvorišta, kuda su najverovatnije i ušli. Jer, da su ušli kroz kapiju, mi bismo ih čuli - pričaju prve komšije. - Krvnički su je udarali pesnicama, a kažu i štakom, jer joj je lobanja smrskana. Draško nam je ispričao da su bili tamnije puti, ali u onom šoku nije mogao da reaguje. Tako izbezumljen je pozvao policiju, koja nije pronašla ni novac ni zlatni nakit.

Komšije pričaju da je žena imala podstanare, jednu porodicu kojoj je dala otkaz pre dve nedelje, jer je čula da su deca problematična.

- Primila je podstanare, da bi imala nekog da joj pokosi travu. Međutim, saznala je da su ćerke tih ljudi povezane sa migrantima, a postoje čak i njihovi snimci sa njima na društvenim mrežama. Znali su da je baka sama, da su joj sinovi na salašu i da se teško kreće - dodaje komšinica. - Inače, svuda u kraju izdaju sobe migrantima, odavno nismo bezbedni, iako smo u samom centru grada.

Kako saznajemo, u petak su saslušavani brojni svedoci, kao i bivši podstanari ubijene Somborke. Više javno tužilaštvo kvalifikovalo je delo kao teško ubistvo iz koristoljublja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona