"PARTIJSKA KNJIŽICA NE ŠTITI OD ZAKONA!" Vulin o hapšenju Jovičića - Kada Aleksandar Vučić govori, slušajte ga pažljivo

Novosti online

05. 06. 2021. u 21:45

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da predsednika Aleksandra Vučića zanima samo Srbija, njeni rezultati i bolji standard građana.

ПАРТИЈСКА КЊИЖИЦА НЕ ШТИТИ ОД ЗАКОНА! Вулин о хапшењу Јовичића - Када Александар Вучић говори, слушајте га пажљиво

Foto: P. Mitić

Govoreći o nedavnom hapšenju predsednika beogradske opštine Palilula i visokog funkcionera SNS-a Aleksandra Jovičića koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, ministar Vulin je naglasio da je i na ovom primeru pokazano da u Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić nema zaštićenih i da partijska knjižica ne štiti od zakona.

- Kada Aleksandar Vučić govori, slušajte ga pažljivo i verujte u ono što kaže. On je rekao da neće biti zaštićenih i da će država kao svoj prioritet staviti borbu protiv mafije i protiv organizovanog kriminala i korupcije. Kada je početkom mandata sadašnje vlade to izgovorio, slušali smo podsmeh i omalovažavanje, a kada smo razbili dve organizovane kriminalne grupe, koje su vodili Darko Elez koji je bio noćna mora za RS i BiH i Veljko Belivuk i Marko Miljković koji su bili noćna mora za čitavu Srbiju, a kada se istraga bude završila, videćete i noćna mora za ceo region, pa i šire, dakle, kada smo ih pohapsili, svi su prestali da se smeju - kazao je ministar policije.

Ministar je dodao da prilikom hapšenja Jovičića, predsednik Vučić nije postavio ni jedno jedino pitanje i da je samo zahtevao od policije da radi po zakonu i da se ne osvrće ni na koga, da ne pita ko je iz koje partije, baš kao i prilikom ranijih hapšenja nekih funkcionera SPS-a.

- Aleksandar Vučić je jedini predsednik koji je rekao da neće biti zaštićenih i to je uradio. To obećanje su nam davali mnogi, ali ih nije ispunio niko, osim Aleksandra Vučića. On ne pita ko je iz koje stranke, a od policije zahteva da radi svoj posao i ništa drugo. Ako je bio potreban neki dokaz, hapšenje Jovičića je dokaz - poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da oni koji sada omalovažavaju i relativizuju hapšenje Jovičića, za vreme svoje vlasti nisu uhapsili ni jednog svog lokalnog funkcionera, a kamoli nekog od članova Predsedništva tada vladajućeg DS-a.

- Za vreme vlasti DOS-a nije uhapšen čak ni neki sitan funkcioner. Kako je moguće da ni jedan član Predsedništva DS-a nije završio u zatvoru? Recimo, Petrović ili Đilas? Kako niko nije pitao Đilasa kako je stekao 619 miliona evra za vreme vlasti? - upitao je ministar Vulin koji se, takođe, osvrnuo i na konstataciju bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da posle hapšenja Jovičića, Vučić treba da odgovara.

- Zašto Aleksandar Vučić da odgovara, zato što je pošten? Zašto Boris Tadić nije uhapsio nikog iz svoje stranke? Hoće da kaže da za 12 godina vlasti DS-a ni jedan njihov funkcioner nije ništa ukrao? Aleksandar Vučić je jedini predsednik koji ima tu snagu da to uradi. Svako bi rekao da nije dobro hapsiti svoje funkcionere pred izbore u Beogradu, ali ne i Aleksandar Vučić. Mi svoj posao radimo i ne gledamo na to da li će nam nešto marketinški odgovarati ili ne. Kada su se stekli elementi za biće krivičnog dela da se sa time izađe pred tužioca i kada je tužilac rekao ovo je dovoljno dokaza, možete da izvšite hapšenje, mi smo to i uradili. Aleksandar Vučić o tome ne razmišlja, razmišlja o Srbiji. Aleksandar Vučić je jasno rekao da od policije očekuje samo da radi svoj posao - naveo je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

(Kurir TV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (64)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati