SAVLAĐIVANJE MINSKIH PREPREKA: Kako izgleda inžinjerijska obuka u Prvoj brigadi kopnene vojske (FOTO)

Novosti onlajn

05. 01. 2023. u 17:50

NA POLIGOINIMA i vežbalištima Vojske Srbije u toku je kolektivna obuka pripadnika Prve brigade kopnene vojske za realizaciju višenamenskih zadataka roda inžinjerije.

САВЛАЂИВАЊЕ МИНСКИХ ПРЕПРЕКА: Како изгледа инжињеријска обука у Првој бригади копнене војске (ФОТО)

Foto: Vojska Srbije

Obuku prolazi profesionalni sastav inžinjerijskog bataljona ove brigade sa ciljem održavanja visokog nivoa osposobljenosti za izvođenje inžinjerijskih i protivinžinjerijskih dejstava u operacijama Kopnene vojske.

Pred vojnike i starešine se, tokom obuke na terenu, postavlja niz zadataka koje izvršavaju inžinjerijske jedinice u operacijama, kao što su zaprečavanje, savlađivanje minskih prepreka, održavanje prohodnosti putnih komunikacija i utvrđivanje. U proces obučavanja su aktivno uključeni i vojnici na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“, koji su prethodno prošli individualnu obuku za vojnoevidencione specijalnosti roda inžinjerije.

Stalnim obučavanjem vojnika i starešina roda inžinjerije, koje se realizuje tokom cele godine po ciklusima, obezbeđuje se zahtevani nivo osposobljenosti i gotovosti inžinjerijskih jedinica za realizaciju dodeljenih zadataka u sve tri misije Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati