UČESNICI IZUZETNO PRIPREMLJENI: Održano takmičenje jedinica vojne policije (FOTO)

Novosti online

18. 05. 2022. u 18:05

NA poligonima Vojske Srbije „Beranovac“ i „Žiča“ kod Kraljeva ove nedelje se održava drugo takmičenje jedinica vojne policije.

УЧЕСНИЦИ ИЗУЗЕТНО ПРИПРЕМЉЕНИ: Одржано такмичење јединица војне полиције (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Na ovom nadmetanju, koje predstavlja test obučenosti, veštine i fizičkih sposobnosti, ove godine učestvuje šest ekipa iz sastava Vojske Srbije i četiri iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodnih dana takmičari su, u prve dve faze, na poligonu „Žiča“ pojedinačno i u sastavu patrole rešavali vatrene zadatke u simuliranom urbanom okruženju, uz primenu taktičkih radnji i poštovanje mera bezbednosti.

Trećoj fazi nadmetanja održanoj danas na patrolnoj stazi na poligonu „Beranovac“, prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i tom prilikom se lično uverio da je takmičenje organizovano po najvišim standardima, kao i da su učesnici visoko motivisani i taktički i fizički izuzetno pripremljeni.

Pobednik takmičenja jedinica vojne policije biće poznat u petak, kada se održava najzahtevnija etapa — ekipna trka na 12 kilometara sa prirodnim i veštačkim preprekama.

BONUS VIDEO - BRZIM VOZOM STIGAO U SREMSKE KARLOVCE: Patrijarha Porfirija dočekali bajkeri i fijakeri

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri