VOJNA DRESURA PASA: Obuka vodiča i službenih pasa za čuvarsku službu

Tanjug

14. 03. 2022. u 22:17

U CENTRU za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu u toku je višenedeljna obuka vodiča i službenih pasa za angažovanje u sastavu čuvarske službe, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

ВОЈНА ДРЕСУРА ПАСА: Обука водича и службених паса за чуварску службу

Foto Vojska Srbije

Ova obuka se realizuje sa ciljem osposobljavanja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije za formacijske dužnosti vodiča pasa u jedinicama i radi periodične redresure pasa koji su obučeni za čuvarsku službu. Po završetku osposobljavanja, službeni psi će zajedno sa vodičima biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije i angažovani na zadacima obezbeđenja vojnih objekata i imovine.

U skladu sa programom obuke, vodiči sa službenim psima realizuju praktične radnje opšte dresure, savlađivanje prepreka i obuku za čuvanje objekata u dnevnim i noćnim uslovima, a težište je na disciplinskim vežbama kako bi se steklo međusobno poverenje i omogućila potpuna kontrola i efikasno vođenje psa od strane vodiča prilikom realizacije zadataka.

Ovakva obuka se u Centru za obuku pasa realizuje tokom cele godine, a uspešnim osposobljavanjem vodiča i službenih pasa unapređuje se efikasnost u zaštiti i obezbeđenju objekata i pokretnih sredstava Vojske Srbije, imajući u vidu da obučeni psi čuvari mogu na vreme da otkriju opasnost, prikriju svoje prisustvo do trenutka kada je intervencija neophodna i izvrše zadatak uz minimalnu upotrebu sile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar