BEOGRAD VODI RAČUNA O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE: Posađeno 35 stabala povodom 35 godina maratona (FOTO)

Novosti online

26. 02. 2022. u 16:10

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić učestvovali su danas u sadnji 35 stabala četinara u parku „Ušće“, povodom 35 godina postojanja Beogradskog maratona.

БЕОГРАД ВОДИ РАЧУНА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Посађено 35 стабала поводом 35 година маратона (ФОТО)

Foto: Beoinfo

Događaju je prisustvovala sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević.

Vesić je istakao da 35 stabala koja su danas posađena imaju simboliku - 35 godina Beogradskog maratona, kao jedne od, kako je rekao, najlepših sportskih manifestacija u Beogradu, sa višedecenijskom tradicijom.

– Takođe, na ovaj način pokazujemo koliko vodimo računa o zaštiti životne sredine. Tokom prošle godine, ako se uzme u obzir samo sadnja JKP "Zelenilo Beograd", u parkovima i drvoredima posađeno je 8.000 stabala. Ukupno, Beograd ima 57.000 drvorednih stabala i više od milion stabala u parkovskim površinama. Od 2014. godine posađeno je preko 2,5 miliona stabala, kada su u pitanju šume, a to je samo učinak Grada Beograda, ne računajući ono što rade  "Srbija šume". To pokazuje koliko nam je životna sredina važna i koliko nam je važno pošumljavanje.

BONUS VIDEO - ČEČENSKI GARDISTI STIGLI U UKRAJINU? Ramzan Kadirov objavio snimak, prekaljeni borci dolaze na front

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati