MIMOZA DONOSI RADOST I OPTIMIZAM: Reka gostiju na fešti od cveća, ribe i vina u Herceg Novom (FOTO)

V.V.

19. 02. 2022. u 14:24

PRVI vikend Praznika mimoze obojiola je Fešta od mimoze ribe i vina koja je na hercegnovsku rivijeru, od Kumbora i kompleksa Portonovi do Baošića dovela više hiljada gostiju, uglavnom iz regiona.

МИМОЗА ДОНОСИ РАДОСТ И ОПТИМИЗАМ: Река гостију на фешти од цвећа, рибе и вина у Херцег Новом (ФОТО)

Foto: V.V.

Baošićani su goste i prijatelje dolčekali, po tradiciji,  ukusnom prženom ribom, dobrim vinom i pivom, ali i  buketima mimoze koja je ove godine prelepo rascvetana. 

Dobro raspoložen u Baošiću predsednik hercegnovske Opštine Stevan Katić ugostio je brojne zvanice iz Crne Gore, regiona i pojedinih evropskih zemalja i ocenio da je najvažnije da se Praznik nastavlja posle svega sto je uradila pandemija. 

- Ljudi su bili zatvoreni dve godine i nisu bili u prilici da osete ove čari Mediterana,a danas se vidi koliko su željni ovog Praznika i dobrog raspoloženja. Praznik mimoze odavno je prevazišao granice Crne Gore i regiona a do 5. marta čeka nas još četrdesetak programa i susreta. Herceg Novi će svemu  biti dobar domaćin, obećao je predsednik Katić. U prilog optimizmu koji je doneo početak Praznika mimoze predsednik Katic istice podatak da već polovinom marta grad očekuje dolazak gostiju iz Zapadne Evrope i Rusije, a goste i prijatelje iz regiona, posebno Srbije koji su najbrojniji u špicu sezone.

- S Praznikom mimoze ostvarujemo inicijativu da nam predsezona počne u martu i aprilu, rekao je Katić.

Ambasador Ruske federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov kaže da je u Herceg Novom zaista lepo a manifestacije poput Praznika mimoze lepoti dodaju zabave i radosti.

Na fešti u Baošićima uživala je i Mirjana Bobić Mojsilović koja je prethodnih dana  snimala u Herceg Novom emisiju "Srećna Srbija u poseti kod srećne Boke" a na Prazniku mimoze imala i odlično posećeno književno veče.

- Sve je opet kao što smo i mi i naši gosti naučili,nakon prošlogodišnje pauze koju je nametnula korona, kaže Zorica Drašković jedna od vrednih domaćica zaduzenih za prženje ribe.

Potpredsednik hercegnovske Opštine Mirko Muistur zadovoljan je i odzivom gostiju ali i organizacijom a uz lepo vreme biće ovo divan Praznik, poručio je. 

Zbog  aktuelnih epidemioloskih mera nismo se usudili, kaze Mustur da pozovemo sve predstavnike pobratimskih i prijateljskih gradova - ali ostali smo na onoj narodnoj - ko je došao dobrodošao je, a verujem da ćemo se uskoro opet okupljati kao nekada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)