RADNICI VEKTRA BOKE UPOZORAVAJU: Zbog neizmirenih dugova tražiće raskid privatizacionog ugovora

Novosti online

19. 03. 2021. u 17:42

NOVO upozorenje menadžmentu Vektra Boke zbog neisplaćenih potraživanja uputili su sadašnji i deo bivših radnika ove firme. Njihov pravni zastupnik Jovan Pejović kaže da će od Vlade i specijalnog tužilaštva tražiti raskid privatizacionog ugovora.

РАДНИЦИ ВЕКТРА БОКЕ УПОЗОРАВАЈУ: Због неизмирених дугова тражиће раскид приватизационог уговора

Foto: V.Vujnović

Poslednja plata koju su radnici Vektra Boke  primili  je  za oktobar 2019. godine. Osim  16 neisplaćenih zarada, menadžment nije isplatio ni treću ratu po planu reorganizacije, a krajnji rok je bio 7. februar.

- Naš cilj  je da  naplatimo potraživanja. Dajemo rok do srede, 24.marta da nam  isplate tih 16 plata i jednu ratu po planu reorganizacije. Ako se to ne desi, moramo da preduzmemo pravne korake, a to je procesuiranje svih ljudi koji su doveli do ove situacije, raskid ugovora kao i raskid nekih kupoprodajnih ugovora, objasnioje je jedan od radnika Vojin Miljanić.

Radnicima, po planu reorganizacije pripada nešto manje od 280 hiljada evra, po sudskim presudama oko 200 hiljada i još  150 hiljada  za plate sadašnjih radnika. Stalno zaposlenima nisu uplaćeni doprinosi za 60 a bivšim radnicima za 30 meseci.

Advokat Jovan Pejović, pravni zastupnik radnika podseća da su svi sudski postupci koje su radnici imali do stečaja završeni, a uprkos tome i brojnim obećanjima nisu ispoštovani rokovi za isplatu zaostalih potraživanja. Zbog toga će tražiti od Vlade i specijalnog tužilaštva raskid privatizacionog ugovora.

-Druga vrsta potraživanja koja nisu prihvaćena u stečaju, potvrđena su presudama ovog suda i Višeg suda u Podgorici. Blokirali smo račun, ali je problem isti. Da je Brković vratio novac, mi bismo naplatili i priznata i nepriznata potraživanja. Mi ne tražimo podršku protiv redovnih sudova jer oni sude po zakonu i priznali su potraživanja radnika po zakonu. Problem je kriminal koji se dešava kada neko ima ima pravo upravljanja jer ima većinski paket akcija, a on prodaje imovinu i prisvaja je, kazao je Pejović.

Maja Pajević, bivša radnica HTP Boka potvrdila je da će prvi zahtev biti da Vlada rasnike  ugovor sa Brkovićem i da se on procesuira  kako zakon nalaže.

-Tražićemo da radnička prava konačno dođu na red i da se Brković pozove na odgovornost, da čujemo  zašto ne izvršava sve obaveze koje je davno obećao i trebao da ispuni prošle godine kada je otuđio pet milionaevra. Tada je čvrsto obećao da će prva rata biti uplaćena radnicima 7. februara,  a to se još nije desilo, kazala je Pajević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!