PROIZVODI koji u Srbiju stižu iz Kine, najverovatnije će poskupeti, jer je cena transporta drastično porasla i tri puta je viša u odnosu na isti period prošle godine.

buki

30.01.2021. 00:32

@dove - U Obrenovcu rade tri kineske radnje, sa ogromnim prometom, jer je na kasi za plaćanje uvek red od nekoliko ljudi. Račun možete da dobijete samo na zahtev, a ni tada nije pravi fiskalni. Prijavljuju mesečni promet pet puta manji od dnevnog, a novac za koji samo te tri radnje oštete budžet RS je ogroman. Uz to su im i cene previsoke, jer su im jedina konkurencija oni koji kupe kod njih, pa još dodatno poskupe i plasiraju u svoje butike. Čini mi se da se 90% prometa u Obrenovcu, ne računajući ishranu, obavlja u tim kineskim radnjama, pa izračunati koliko je neplaćenih 20% PDV-ea.

Nisu povlašćeni

30.01.2021. 02:14

@dove - Njima svaki put tražim fiskalni račun i uvek dobijem, jer mi je potrebno ako ću možda imati reklamaciju na robu. Znači greška je do potrošača.

srdjan

29.01.2021. 15:05

Ако сваком пошиљком, треба да платим враћање празног контејнера, то у контролисаном случају сме да буде највише дупла цена. Ово је хаос у питању онда.