HRVATSKA ĆE GLEDATI SRBIJI U LEĐA: Velika Vučićeva najava

Novosti online

18. 12. 2020. u 22:46

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije, jedan je od gostiju u večerašnjoj emisiji "Prava tema" na Prvoj TV.

ХРВАТСКА ЋЕ ГЛЕДАТИ СРБИЈИ У ЛЕЂА: Велика Вучићева најава

Foto: Prva printskrin

Kada je u pitanju priključenje NATO-u , Vučić je rekao svoj stav.

Profesor Visković je pitao predsednika kako da do sada nismo pretekli Hrvatsku u ekonomiji, ako je manja država od nas.

- Ekonomija se ne može naglo promeniti. Mi smo bili u zaostaku od njih. Sledeće godine u ovo vreme Srbija će biti daleko ispred Hrvatske po BDP-u, a nikada u istoji nismo bili ni blizu nje.

Predsednik je ukazao na orkestriranu kampanju koja se protiv njega vodila u hrvatskim medijima i upitao prisutne da li je ikada zabeleženo u modernoj istoriji da najtiražniji medij u jednom izdanju ima čak tri autorska teksta usmerena protiv lidera jedne suverene države. 

- U ponedeljak, tri najtiražnija hrvatska lista su objavila tri autorska teksta protiv mene. Jeste li vi ikada čuli, da u jednoj zemlji budu tri autorska teksta protiv predsednika jedne zemlje. Nikada! To su skinuli u utorak, a danas su ga ponovili. Nema tu ličnih uvreda, to su njihova politička sagledavanja, i ja to prihvatam. A šta bi mislite zašto je to tako. Zato što Srbija više nije bašibozuk, već ide napred silovito. Iduće godine u ovo vreme mi ćemo prvi put prestići Hrvatsku po bruto društvenom proizvodu - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je Srbija jedna od vodećih zemalja u borbi protiv koronavirusa. 

- Srbija je bila u ekonomiji najgora u Evropi, sada je prva. U borbi protiv korone je sada u prvih pet mesta. Mislim da je naš suštinski problem suočavanje, i pritisak koji se vrši nad zemljom. Srbija je osnažila, ali ne na način da preti bilo kome, već da pomaže svom narodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (35)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!