USKORO REŠENJE DUGOGODIŠNJEG PROBLEMA: Ministarka energetike razgovarala sa predstavnicima kompanije "Jugorosgas"

J.Su.

23. 11. 2020. u 15:16

PREDSTAVNICI kompanije "Jugorosgas" razgovarali su danas sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović, o sigurnosti snabdevanja gasom i usklađivanju "Jugorosgas-transporta" sa srpskim i evropskim propisima u oblasti energetike.

УСКОРО РЕШЕЊЕ ДУГОГОДИШЊЕГ ПРОБЛЕМА: Министарка енергетике разговарала са представницима компаније Југоросгас

Tanjug

Glavna tema sastanka bile su izmene međudržavnog sporazuma sa Rusijom iz 1996, kojim je i formirano preduzeće "Jugorosgas", a koji ističe 2021. godine. Izmenama sporazuma trebalo bi da se reši pitanje sertifikacije ćerke-firme "Jugorosgasa", "Jugorosgas-transport", kao nezavisnog operatora transporta gasa u Srbiji, čime će se rešiti dugodišnji nasleđeni problem u ovoj oblasti.

Agencija za energetiku je u julu 2019. donela odluku kojom se oduzima sertifikat izdat 2017. ovoj firmi, koji je dat uslovno, s obzirom na to da u međuvremenu nisu ispunjeni uslovi iz Zakona o energetici, koji je usklađen sa direktivama EU u oblasti energetike.


Rad na izmenama sporazuma trebalo da bi da uključi i inicijativu za nastavak izgradnje mreže gasovoda na jugu Srbije, izgradnjom gasne interkonekcije sa Makedonijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)