NOVE CENE ZA RAZGOVORE U REGIONU: Evo koliko od 1. jula koštaju pozivi

E.B.T.

11. 08. 2020. u 12:36

MOBILNI operatori u Srbiji su od aprila do juna ove godine zabeležili pad saobraćaja u romingu i do 75 odsto u odnosu na isti period prošle godine, zbog pandemije virusa korona i smanjene mogućnosti putovanja u inostranstvo. S druge strane, domaći saobraćaj je dostizao rekord.

НОВЕ ЦЕНЕ ЗА РАЗГОВОРЕ У РЕГИОНУ: Ево колико од 1. јула коштају позиви

Foto: Depositphotos

Prema podacima Ratel-a, prenos podataka u prvom tromesečju ove godine bio je  povećan 3,5 puta u odnosu na isti period lane, ali je u drugom kvartalu opao zbog situacije u vezi sa  virusom korona.

U međuvremenu, stupio je na snagu i Sporazum o snižavanju cena rominga u regionu Zapadnog Balkana, počev od 1. jula. To znači da, kako navode u Ratel-u, za krajnje korisnike pojeftinjuje maksimalna dodatna naknada za uslugu prenosa podataka i maksimalna naknada za regulisane dolazne pozive u romingu u regionu Zapadnog Balkana.

Prosečna cena dolaznog poziva za Srbiju je 3,6 dinara, dok će prenos podataka svi korisnici paketa sa neograničenim saobraćajem u proseku plaćati 2,1 dinar po megabajtu. Prosečna cena odlaznog poziva smanjena je za skoro 34 odsto, a dolaznog za gotovo 28 procenata. Najveće pojeftinjenje zabeleženo je u odnosu na prosečnu cenu za SMS i iznosi oko 36 odsto, dok potrošači za 32 procenta manje plaćaju za kilobajte prenosa podataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura