BEZ SMANJENJA PENZIJA I PLATA: Siniša Mali o primanjima u javnom sektoru

Tanjug

25. 07. 2020. u 11:20

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je danas da su plate u javnom sektoru i penzije stabilne i da ima dovoljno novca za njihovu isplatu te da građani ne treba da strahuju da će im usled krize zbog korona virusa biti smanjena primanja.

БЕЗ СМАЊЕЊА ПЕНЗИЈА И ПЛАТА: Синиша Мали о примањима у јавном сектору

Foto: Tanjug

- Apsolutno su penzije i plate stabline, imamo novca za isplatu penzija i plata u javnom sektoru, nema potrebe da se građani plaše, nema smanjenja plata i penzija - rekao je Mali za TV Prva i dodao da je to ujedno doprinos održavanju privredne aktivnosti.

Ističe da kada su stabilne plate i penzije onda se time daje doprinos i domaćoj tražnji, da se novac koristi za kupovinu i tako održava nivo potrebne privredne aktivnosti.

Podsetio je da pored novca za isplatu penzija i plata država daje podršku i za drugi paket mera i svega što je potrebno da bi Srbija krenula dalje pre svega projekat Srbija 2025 i ulaganja u radove koji su u toku.

Kaže da se za dva ekonomska paketa izdvaja skoro 6 milijardi evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost