SAJAM TEHNIKE U BEOGRADU: Očekuje se 600 učesnika iz 30 zemalja, Kina počasni gost

G. V.

20. 05. 2024. u 15:14

NA Beogradskom sajmu sutra se otvara 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kojem se očekuje više od 600 izlagača i drugih učesnika iz oko 30 zemalja

САЈАМ ТЕХНИКЕ У БЕОГРАДУ: Очекује се 600 учесника из 30 земаља, Кина почасни гост

Foto Tanjug

Sajam se održava pod sloganom "Inspirišemo razvoj", svečano će ga otvoriti ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović a prisutnima na otvaranju će se obratiti zamenik ministra nauke i tehnologije Kine Čen Đačang.

Za sajam je prijavljeno oko 100 inovacija različitih vrsta i dometa, od čega se polovina odnosi na domaće kompanije. Ključna izlagačka tematska oblast biće industrija 4.0, sa elementima industrije 5.0, kao sinonima za automatizaciju i kompletnu digitalizaciju svih proizvodnih procesa i poslovno umrežavanje.

Institucionalnu platformu inovacionog segmenta Sajma tehnike čini Vlada Srbije, čijih će pet resornih ministarstava organizovati izložbu inovacija i novih tehnologija pod nazivom "Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve - zakorači u održivu budućnost".

Zemlja počasni gost ove izložbe je Kina, sa 22 institucije i kompanije koje će predstaviti svoje nove tehnologije i inovacije u oblastima kosmičkih, astronautičkih i radarskih tehnologija, dijagnostičkih i operativnih tehnologija u zdravstvu, farmaceutskih i biotehnologija, automotivnih i saobraćajnih tehnologija, veštačke inteligencije itd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!