DVODNEVNA KONFERENCIJA U HOTELU "HILTON": Okupili se predstavnici 18 međunarodnih i više od 80 domaćih kompanija

G. V.

18. 04. 2024. u 11:36

PREDSEDNIK Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da dvodnevna konferencija "InterConnect", koja je okupila predstavnike 18 međunarodnih i više od 80 domaćih kompanija iz industrija metala, gume, plastike i mašinstva, predstavlja tradicionalni način povezivanja velikih kompanija.

ДВОДНЕВНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ХОТЕЛУ ХИЛТОН: Окупили се представници 18 међународних и више од 80 домаћих компанија

Foto: Shutterstock

Čadež je naveo da već treći put Privredna komora Srbije učestvuje u organizaciji konferencije "InterConnect" koja je počela juče u Beogradu.

- To je postao jedan tradicionalni način povezivanja velikih kompanija, posebno iz automobilske, elektroindustrije, industrije plastike, koje povezuje velike kompanije iz EU, Nemačke, Švajcarske ovaj put i Slovenije, sa našim kompanijama, srednjim proizvođačima, koji i te kako mogu da budu konkurentni i koji su spremni, a nisu na tim tržištima - naveo je Čadež.

Posle prvog dana održavanja konferencije reakcije su pozitivne. Na pitanje kakvi su benefiti sajma privrede u Mostaru, Čadež navodi da u tom gradu posluje veliki broj kompanija iz Srbije, a da je najveći interes u sektoru prehrane.

- To je ono što uvek vidimo kada je sajam u Mostaru u pitanju, ali ono što će posebno da učini još bolju privrednu saradnju s tim regionom jeste redovna avionska linija, jer čim je uvedete lakše ćete da napravite posao - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)