"NASTAVITE DA LETITE VISOKO!" Ministar Siniša Mali saopštio sjajne vesti - veliki uspeh Er Srbije

Novosti online

14. 01. 2024. u 10:16

Er Srbija je u prošloj godini prevezla 53 odsto više putnika u odnosu na godinu pre, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

НАСТАВИТЕ ДА ЛЕТИТЕ ВИСОКО! Министар Синиша Мали саопштио сјајне вести - велики успех Ер Србије

Foto: V. Danilov

- ER Srbija nastavlja da obara rekorde i da postiže fantastične rezultate! Pre deset godina, imali smo JAT koji je bio na rubu bankrota. Danas, deceniju kasnije, srpska nacionalna avio - kompanija živi viziju koju smo tada tek sanjali. Er Srbija je u prošloj godini prevezla 4,19 miliona putnika, što je skok od 53 odsto u odnosu na godinu pre. Taj rast se odvija na svim poljima, pa tako danas kompanija ima 44 odsto više letova i to na 23 nove destinacije, 87 ruta u redovnom saobraćaju do 34 zemlje na četiri kontinenta. Od 17. maja, nakon više od 30 godina, Er Srbija je ponovo počela da leti do Čikaga, a za prvih šest meseci, između Beograda i Čikaga letelo je više od 25.000 putnika. Tokom letnje sezone naš nacionalni avio prevoznik je do Njujorka leteo svakog dana u nedelji. Na ovaj način, srpska nacionalna avio - kompanija je tokom letnje sezone putnicima nudila do 10 nedeljnih letova između prestonice Srbije i Severne Amerike. Rast leta ove kompanije ka rekordima rezultat je decenije rada na rastu ugleda, mogućnosti, tržišta, kompanije koja je postala svetska. Nastavite da letite visoko! Čestitam! - napisao je Mali na Instagramu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (33)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!