PORED POVIŠICE ONI ĆE DOBITI I DODATAK NA PLATU: Evo koliko iznosi i ko na njega ima pravo

Novosti onlajn

09. 01. 2024. u 15:25

OD januarske zarade, profesorima koji imaju svoje odeljenje će biti povećan koeficijent za razredno starešinstvo sa četiri na sedam odsto, predviđeno je izmenama Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, koju je usvojila Vlada Srbije, a nedavno je objavljena u Službenom glasniku.

ПОРЕД ПОВИШИЦЕ ОНИ ЋЕ ДОБИТИ И ДОДАТАК НА ПЛАТУ: Ево колико износи и ко на њега има право

Foto V. Danilov

Odeljenjske starešine će povišicu na zaradu osetiti u februaru, kada se isplaćuje zarada za januar koja će, izražena u novcu, iznositi 6.065 dinara. Podsetimo, povećanje dodatka za starešinstvo dogovoreno je na Radnoj grupi za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama.

Ministarstvo prosvete je krajem marta prošle godine donelo Uputstvo za pedagoški rad odeljenjskog starešine kojim se bliže uređuju njegovi zadaci u oblastima rukovođenja odeljenjskom zajednicom i saradnje sa relevantnim učesnicima obrazovno-vaspitnog procesa, u cilju jačanja vaspitne uloge škole.

BONUS VIDEO: ŠKOLA JE POČELA - Pitali smo Beograđane da li se sećaju svog polaska u prvi razred

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata