PREDSEDNIK PONOSAN: Srbija je na istorijskom nivou što se tiče zaposlenosti

Tanjug

27. 11. 2023. u 12:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veliki infrastrukturni projekti dovode investitore i da je to, između ostalog, doprinelo istorijskom nivou zaposlenosti u Srbiji.

ПРЕДСЕДНИК ПОНОСАН: Србија је на историјском нивоу што се тиче запослености

Foto: D. Milovanović

On je na obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević‒Badovinci rekao da se nada da ćemo posle i infrastrukturnih i svih ostalih moći i dalje da privlačimo investitore.

- Što se tiče procena, ono što je najsigurnije i što precizno govori o broju zaposlenih više od anketa, iako su one precizno urađene, to je broj zaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Kada vidite danas da je gotovo 550.000 ljudi više zaposleno nego što je bilo pre 10-11 godina, a ima nas manje, svake godine gubimo oko 35.000 stanovnika samo zbog negativnog prirodnog priraštaja, to pokazuje koliki je to uspeh - rekao je predsednik odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše projekcije MMF o stopi nezaposlenosti od 9,1 odsto.

Komentarišući navode pojedinih medija da je izdvajanje 10.000 dinara pomoći za svakog srednjoškolca u Srbiji "mimo Ustava Srbije", Vučić je rekao da računa da će Ustavni sud da kaže svoje ako bude trebalo.

- Ali šta god da uradite i pokušate da pomognete narodu, uvek je nešto 'neustavno'. Samo ne znam što se bune, valjda im je najlakše mene da pobede, i to rade svaki dan po ceo dan govore da sam ubica i kriminalac. Valjda im je lakše sa mnom takvim nego nekim pametnim - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ JASNA: Nisam Dragan Đilas da određujem ko je novinar a ko ne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije