SAOBRAĆAJNO POVEZIVANJE SA MAĐARSKOM: Potpisan Sporazum o elektronskoj naplati putarine

E.B.T.

13. 11. 2023. u 16:32

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas u Palati Srbija Sporazum o saradnji u oblasti elektronske naplate putarine sa mađarskim kolegom Lazarom Janošem. Vesić je istakao da je ovaj sporazum dokaz koliko dve zemlje blisko sarađuju.

САОБРАЋАЈНО ПОВЕЗИВАЊЕ СА МАЂАРСКОМ: Потписан Споразум о електронској наплати путарине

Foto Tanjug

- Naši mađarski prijatelji imaju sistem naplate putarine i zaštite lokalnih puteva već duže vreme – rekao je Vesić. - Danas smo ovim sporazumom dogovorili da taj sistem počne da radi i u Srbiji.

On je istakao da se sistem naplate putarine odnosi na frekventne saobraćajnice prvog B i drugog B reda koji nisu auto-putevi, i odnose se samo na kamione težine preko 7,5 tona.

-Na taj način ćemo omogućiti da se zaštite lokalni putevi, jer je većina njih pod pritiskom – rekao je ministar. - Osim same naplate imaćemo i merenje osovinskog opterećenja u asfaltu što znači da ćemo moći da zaštitimo naše puteve.

On je naglasio da ne postoji ni jedna evropska zemlja sa kojom Srbija ima bolju saradnju nego sa Mađarskom.

-U narednih četiri do pet godina neće biti ni jedne zemlje u susedstvu sa kojom će Srbija biti bolje saobraćajno povezana od Mađarske – naglasio je Vesić. To je dokaz naše saradnje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?