PRIVREDA TREBA DA RASTE 2,5 ODSTO: Održana sednica saveta za rast BDP

S. B.

09. 06. 2023. u 14:29

SRBIJA bi ove godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto. Da bi to i postigla ključna oblast je građevinarstvo i brže izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je sednicom Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP).

ПРИВРЕДА ТРЕБА ДА РАСТЕ 2,5 ОДСТО: Одржана седница савета за раст БДП

Foto: Tanjug

- Stabilna privreda i kontinuirani rast BDP-a direktno utiču na realno povećanje plata i penzija građana Srbije - istakla je premijerka.

- Povećanja plata i penzija moguća su zbog stabilne ekonomske politike koju Srbija ima godinama unazad, pa je rast BDP-a ključan za nastavak kontinuiranog rasta ekonomske moći građana Srbije. Javna ulaganja su važna kako za privredni rast, tako i za živote građana.

Premijerka je posebno izdvojila oblast turizma, čiji potencijal nije do kraja iskorišćen, i najavila povezivanje sa turoperaterima zemalja čiji su građani zainteresovani da posete Srbiju, kao njima zanimljivu destinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar