MEDIJI: Direktor EPS dao supruzi visoka primanja i unapredio njenog brata; Tomašević demantuje

Novosti onlajn

06. 06. 2023. u 16:37

DIREKTOR Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević nedavno je izazvao polemiku nakon što je doneo odluke koje su rezultirale sumnjom u pravičnost unutar kompanije. Prema poslednjim informacijama, Tomašević je supruzi dodelio direktorsku platu, a istovremeno unapređivao njenog brata.

МЕДИЈИ: Директор ЕПС дао супрузи висока примања и унапредио њеног брата; Томашевић демантује

Foto: Printscreen

Prema dostupnim izvorima, plate Tomaševićeve supruge i šure iznose oko 250.000 dinara, što je iznenađujuće visok iznos u odnosu na ostale zaposlene u EPS-u. Ova informacija izazvala je gnev i nezadovoljstvo ostalih radnika koji smatraju da je u ovom slučaju evidentan nepotizam.

Međutim, situacija u EPS-u se dodatno komplikuje dolaskom novog faktora. U EPS-u je zaposlen i Goran Petković, koji je dever Miroslava Tomaševića. Petković u kontinuitetu objavljuje informacije na društvenim mrežama koje objavljuje izvesni bagerista Perišić, koji predvodi grupu radnika i organizuje rudarsko telo i protestuje.

Petković je inače najavio i protest ispred Ministarstva, koji bi mogao dodatno da produbi sukob unutar EPS-a i da napravi još veće probleme kompaniji. Trenutno se razgovara o mogućim posledicama koje bi ove kontroverze mogle imati na radnu atmosferu i stabilnost kompanije.

Situacija u EPS-u je i dalje veoma tečna, a mnogi radnici i zainteresovane strane sa velikim interesovanjem prate razvoj događaja. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija dalje razvijati i da li će biti preduzete odgovarajuće mere za otklanjanje kontroverzi oko raspodele plata i napredovanja unutar kompanije.

Nakon što je u javnost izašla informacija o privilegijama direktora EPS-a Miroslava Tomaševića, reakcije su se pojačale. Radnici i sindikati najoštrije su osudili ovakvo ponašanje, ističući da je nepotizam neprihvatljiv i da narušava poštenje unutar kompanije.

Ovakva situacija dovela je u pitanje kredibilitet menadžmenta EPS-a i postavila pitanje njihove sposobnosti da pošteno upravljaju kompanijom. Kritičari kažu da je potrebna hitna akcija kako bi se istražile optužbe za nepotizam i izrekle odgovarajuće sankcije, ako je potrebno.

Situacija u EPS-u je i dalje veoma napeta dok se ishod ove polemike očekuje. Mnogi se nadaju da će pravda biti zadovoljena i da će se preduzeti koraci da se slične situacije spreče u budućnosti. Radnici su odlučni u borbi za pravičnost i transparentnost u poslovanju kompanije, a menadžment mora da preuzme odgovornost i vrati poverenje radnika i javnosti.

U međuvremenu, očekuje se da će Ministarstvo energetike i rudarstva pokrenuti istragu o ovim navodima. Njihova uloga je da sprovedu objektivnu istragu i preduzmu odgovarajuće mere za razrešenje situacije i vraćanje poverenja radnika i javnosti u rad EPS-a. 

(Informer)

Tomašević demantuje

Nakon ove informacije Miroslav Tomašević izneo je odgovor na tvrdnje koji prenosimo u celosti:

"Dan pošto sam ukazao na neuporedive i netačne podatke o radu Elektroprivrede Srbije koje je iznela ministarka energetike, odgovor nisam dobio, ali su zato neki mediji izneli niz netačnih informacija o mojoj porodici.

Moja supruga Gordana Tomašević u sistemu EPS radi od 3. februara 1997. godine, a poslove šefa Službe za zaštitu životne sredine obavlja od 8. jula 2019. godine, znatno pre mog imenovanja za v. d. direktora EPS. I danas je na istom mestu, a nije postavljena na mesto nikakvog direktora.

Goran Petković radi na inženjerskim poslovima u RB „Kolubara“ već 29 godina. Petković ne učestvuje niti deli statuse bilo kakvih protesta.

Ni Gordana Tomašević ni Goran Petković nemaju platu od 250.000 dinara, a nemam je ni ja kao direktor EPS-a.

Svaki put kada „Elektroprivreda Srbije“ ima dobre rezultate objavljuje se jedna te ista neistina.

Ja jesam v. d. generalnog direktora EPS-a i moja obaveza je da radim u interesu kompanije, a moja porodica zbog toga ne treba da trpi. Porodice se ne odričem, ali moj položaj nije ni na jedan način uticao na razvoj njihove karijere. Rodbinske veze nisu bile prednost, ali ne bi trebalo ni da budu otežavajuća okolnost niti prepreka za razvoj radne karijere bilo kog čoveka.

Miroslav Tomašević

V. d. generalnog direktora EPS AD"

BONUS VIDEO - U Leposaviću navlačenje konopca između naših ljudi i Kforovaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna