ERBAS BLIZU SKLAPANJA REKORDNOG POSLA SA INDIGO: Spremni za prodaju 500 aviona A320

Tanjug

04. 06. 2023. u 23:18

KOMPANIJA "Erbas" blizu je sklapanja potencijalno rekordnog posla za prodaju 500 aviona A320 za najvećeg indijskog prevoznika IndiGo, rekli su danas izvori iz avionske industrije.

ЕРБАС БЛИЗУ СКЛАПАЊА РЕКОРДНОГ ПОСЛА СА ИНДИГО: Спремни за продају 500 авиона А320

Foto: Printskrin Jutjub

Evropski proizvođač aviona se pojavio kao predvodnik za narudžbinu, naveli su izvori na marginama jednog sastanka avio industrije u Istanbulu, javio je Rojters.

Takav posao bi vredeo najviše 50 milijardi dolara na osnovu nedavno objavljene Erbasove liste cena, ali obično vredi manje od polovine te sume zbog uobičajenih popusta avio industrije za velike ponude, navodi britanska agencija.

"Erbas" i "Boing" se takođe i dalje takmiče u odvojenim pregovorima o prodaji 25 aviona "A330 neo" ili "boing 787" avio-kompaniji IndiGo, rekli su izvori.

Izvršni direktor IndiGo Piter Elbers, koji prisustvuje godišnjem sastanku Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj u Istanbulu, odbio je da komentariše komercijalna pitanja.

"Erbas" i "Boing" su takođe odbili da komentarišu, navodi Rojters

IndiGo je već jedan od najvećih Erbasovih kupaca i do sada je naručio ukupno 830 aviona iz porodice "erbas A320", dodaje britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIN DOVEO ŽENU HOLANĐANKU NA SLAVU Jedan običaj ju je šokirao: Čuo sam njen vrisak, skočio sam kao oparen