NOVE KVOTE NAFTE: OPEK plus utvrdio novo smanjenje proizvodnje crnog zlata u 2024. godini

Novosti online

04. 06. 2023. u 19:47

ORGANIZACIJA OPEK plus će od 2024. godine smanjiti ukupan obim proizvodnje nafte za još oko 1,4 miliona barela dnevno, odnosno na 40,46 miliona barela dnevno, navedeno je u zvaničnom saopštenju organizacije nakon zasedanja održanog u nedelju u Beču.

НОВЕ КВОТЕ НАФТЕ: ОПЕК плус утврдио ново смањење производње црног злата у 2024. години

Foto: Profimedia/Ilustracija

OPEK plus već smanjuje proizvodnju nafte do kraja ove godine za dva miliona barela dnevno, odnosno na 41,856 miliona barela dnevno. Ukupno smanjenje proizvodnje biće 1,396 miliona barela dnevno.

Prema priloženoj tablici, Rusija treba da smanji proizvodnju 2024. godine na 9,828 miliona barela dnevno.

Sledeći sastanak šefova delegacija OPEK plus biće održan 26. novembra u Beču.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALI IZ VAŠINGTONA: Investitori imaju poverenje u srpsku ekonomiju i njen potencijal za rast (FOTO)