MINISTARKA IMENOVANA ZA PREDSTAVNIKA U SKUPŠTINI EPS-a: Đedović: "Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve" (FOTO)

Novosti onlajn

27. 04. 2023. u 11:46

VANREDNA sednica Skupštine akcionarskog društva “Elektroprivreda Srbije” održana je danas, što je ujedno i prva sednica Skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog Statuta.

МИНИСТАРКА ИМЕНОВАНА ЗА ПРЕДСТАВНИКА У СКУПШТИНИ ЕПС-а: Ђедовић: Држава ће као једини власник поставити јасне циљеве (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/dubravka.djedovic's profile picture dubravka.djedovic

Vlada Republike Srbije imenovala je, uz saglasnost skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović za svog ovlašćenog predstavnika u Skupštini „Elektroprivrede Srbije“. 

Na vanrednoj sednici, između ostalog, doneta je odluka da se realizuje zaključak Vlade Republike Srbije kojim je Vlada RS preporučila EPS AD cenu električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati počev od 1. maja 2023. godine.

Nakon održavanja sednice ministarka je istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja Srbije.

- U jeku energetske krize uhvatili smo se ukoštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje. Pred nama je uskoro usvajanje strateških investicionih projekata u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna, što je u interesu svih građana naše zemlje - navela je Đedovićeva.

BONUS VIDEO: DREVNI GRAD U NOVOM IZDANjU - Pogledajte kako izgleda Petra u Jordanu pod 3D svetlima i zvukom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)