ZAHAROVA KIVNA NA SEVERNU MAKEDONIJU "Ne šaljite to Ukrajini", stigla reakcija - Sami donosimo odluke

Novosti onlajn

27. 03. 2023. u 18:45

SEVERNA Makedonija namerava da pošalje Ukrajini 12 vojnih helikoptera Mi-24 ruske proizvodnje, koje je Skoplje nabavilo od Ukrajine 2001. godine. NATO modernizaciju su prošla četiri helikoptera.

ЗАХАРОВА КИВНА НА СЕВЕРНУ МАКЕДОНИЈУ Не шаљите то Украјини, стигла реакција - Сами доносимо одлуке

Foto: Profimedia

Kako piše moskovski Komersant, Severna Makedonija je u Ukrajinu već poslala četiri aviona Su-24 i nekoliko tenkova T-72, ​​koje je svojevremeno nabavila i od Ukrajine. Makedonska vlada bi uskoro trebalo da razgovara o donaciji helikoptera.

- Prema našim planovima modernizacije, sva oprema koja je do sada donirana je pri kraju, neće biti sastavni deo našeg naoružanja i vrlo je izvesno da bismo morali da je stavimo van upotrebe ili uništimo u neko vreme kratkog vremenskog perioda -  rekla je makedonska ministarka odbrane Slavjanka Petrovska.

Ona je rekla da je vrednost helikoptera oko 30 miliona evra i da su SAD nedavno odobrile oko 140 miliona dolara za modernizaciju i nabavku nove vojne opreme za makedonsku vojsku.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim i zahvalio mu se na pomoći, dok je sa druge strane odgovorila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, navodeći da "odluku smatra velikom greška makedonske vlade“.

Međutim, iz Skoplja su poručili da je "Severna Makedonija suverena zemlja koja može samostalno da donosi odluke“.

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024