"ISTA SUDBINA SE SPREMA I ZA NJIH" Zaharova tvrdi: NATO želi da pretvori Moldaviju u novu Ukrajinu

Novosti onlajn

10. 04. 2023. u 21:40

NATO, izražavajući spremnost da produbi saradnju sa Kišinjevom, očigledno priprema poligon iz Moldavije za geopolitičku konfrontaciju sa Rusijom, navodi se u saopštenju zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

ИСТА СУДБИНА СЕ СПРЕМА И ЗА ЊИХ Захарова тврди: НАТО жели да претвори Молдавију у нову Украјину

Foto: EPA

(s(Zamenik generalnog sekretara NATO Mirča Džoane rekao je da je Alijansa spremna da ide onoliko daleko u odnosima sa Moldavijom koliko ta republika to bude želela.

- Do čega mogu dovesti produbljivanje saradnje nekih država sa Alijansom i njena obećanja „podrške“ pred „ruskom pretnjom“, videli smo – „obojene revolucije“, državni udari, politička nestabilnost i ekonomska kriza. To se posebno odnosi na postsovjetski prostor, koji je za NATO svojevrsni „poligon“ za geopolitičku konfrontaciju sa našom zemljom. Po svemu sudeći, takva sudbina sprema se i za Moldaviju - rekla je Zaharova komentarišući ovu izjavu.

Prema njenim rečima, pokušaji da se Moldavija uvuče u NATO izgledaju posebno cinično kad se pogleda situacija u Ukrajini, koja je u velikoj meri izazvana neodgovornom politikom širenja alijanse.

Kako je dodala Zaharova, Rusija izražava nadu da u Moldaviji ima još političara koji shvataju da zbližavanje sa NATO-m prati gubitak suvereniteta.

- Neobuzdano širenje alijanse nije ništa drugo do nastavak neokolonijalnih tradicija Zapada koji ne uzimaju u obzir ni unutrašnje političke specifičnosti država, niti vekovima uspostavljene veze sa njihovim susedima - rekao je diplomata.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

TRAMP NAPUSTIO SUDNICU: Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo