CENA PRIKLJUČKA ZA GAS OSTAJE ISTA, UKIDAJU SE TAKSE: I procedura uvođenja plavog goriva skraćena

E.B.T.

24. 04. 2023. u 15:23

CENA za uvođenje gasa u domaćinstva ostaje ista, 780 evra sa PDV-om, a potrošači više neće plaćati takse, dok je procedura priključivanja skraćena i pojeftinjena. Ovo je danas izjavio generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, govoreći o izmenama i dopunama Uredbe o uslvima isporuke i snabdevanja prirodnim gasom, koje je Vlada usvojila prošle nedelje.

ЦЕНА ПРИКЉУЧКА ЗА ГАС ОСТАЈЕ ИСТА, УКИДАЈУ СЕ ТАКСЕ:  И процедура увођења плавог горива скраћена

Foto S. Pašić

- Do sada ste morali da odete u opštinu, predate projekat gasifikacije, onda izlazi tehnička komisija, plaćate takse, pa dobijate upotrebnu dozvolu, a sada dajete projekat u opštini i sve ostalo je na operateru – rekao je Bajatović za RTS. - To je "Srbijagas" ili neki drugi operater na distribuciji, a u Srbiji ih ima 36. Sve se dalje rešava sa operaterom, on priključuje, pušta gas, kaže da je instalacija u redu, pri tome se ne vraćate više u opštinu.

On ističe da se cena priključka neće menjati iako su poskupeli gorivo, radna snaga i repromaterijal. Potrošač, kako dodaje, mora da bude priključen na gas u roku od 90 dana od potpisivanja ugovora, ali to obično bude i ranije.

- Gasifikacija domaćinstava, za koju vlada veliko interesovanje, kasni zbog nedostatka neophodnih setova, ali radi se na prevazilaženju tog problema – istakao je Bajatović. - Prvi će biti priključeni Vojvodina i Beograd, kao i ceo požarevački i smederevski okrug.

Najavljena je i gasifikacija u Valjevu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Ubu, a verovatno i u Vladičinom Hanu. Kako je ranije saopštila Vlada Srbije, izmene i dopune Uredbe o uslovima isporuke i snabdevanja prirodnim gasom, koje su usvojene prošle nedelje, smanjuju trošak i ubrzavaju priključenje na gas, a to važi za potrošače stambenih zgrada kategorije A.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a