MALI ODGOVORIO ĐILASU: Živećemo, bez vaših ekonomskih ideja koje smo jedva preživeli. To je jedini put uspeha za Srbiju

Novosti online

28. 03. 2023. u 15:24

ČULI smo danas od Dragana Đilasa da Srbija u prethodnih 20 godina nikada nije bila dalja od Evrope. O, verujte mi da jeste, a podsetiću Vas i kad. Baš onog jednog dana 2012. godine kada je Srbija na računu imala osam milijardi dinara, nedovoljno i za isplatu penzija, a kamoli za ambiciozne evropske misli. Danas ih je lakše razrađivati sa više od 600 milijardi dinara u kasi, napisao je danas na Fejsbuku ministar finansija Siniša Mali u odgovoru Draganu Đilasu, lideru SSP.

МАЛИ ОДГОВОРИО ЂИЛАСУ: Живећемо, без ваших економских идеја које смо једва преживели. То је једини пут успеха за Србију

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Dakle, tog dana kada su nas minuti delili i od zvaničnog bankrota smo verovatno bili najdalje od Evrope ikada, jer ste se spremali da penzionere ostavite bez penzija, jer ste životni standard građana Srbije toliko devastirali da je svaki četvrti građanin Srbije bio bez posla, jer ste zatrovali privredni ambijent u toj meri da nijedan investitor nije želeo da posluje u Srbiji, jer niste znali da upravljate ni monetarnom politikom, pa ste dozvolili ekonomsku propast građana na čije živote se poražavajuće odrazio skok kursa sa 80 na 120 dinara za jedan evro.

Kažete, želeli biste ostvarene ljude u politici. Pa biznismene kao što ste Vi, koji su sposobni da naprave profit od 619 miliona evra, ali isključivo lični, sigurno opet nećemo gledati. Jer, za to bi građani morali da zaborave sve što ste im uradili dok ste obavljali važne državne funkcije, pa da opet glasaju za Vas.

Niko ne može biti toliko zaboravan. Loše stvari zaboravljamo, ali sećamo se osećaja kada nije bio dostojan čoveka standard života koji ste nudili, prazna obećanja koja ste davali ne bi li ostali što duže na vlasti.

Srbija danas vodi odgovornu spoljnu politiku usmerenu ka očuvanju teritorijalnog integriteta, očuvanju teškom mukom stečenog ugleda među međunarodnim organizacijama, očuvanju finansijske stabilnosti do koje se došlo nakon teških i bolnih reformi koje Vi niste želeli da sprovodite jer su nepopularne.

Kažete “hajde malo da počnemo da živimo”.

Hoćemo. Čim završimo započete reforme, čim Srbiju potpuno oporavimo od ekonomskog unazađivanja koje ste joj doneli, čim stabilizujemo visok priliv stranih direktnih investicija koje nam donose nova radna mesta, plate našim građanima, svetske standarde u proizvodnji, razvoj novih tehnologija i – ekonomski uspeh. Hoćemo, živećemo, bez vaših ekonomskih ideja koje smo jedva preživeli. To je jedini put uspeha za Srbiju - napisao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (208)

PROVERITE PO FIOKAMA: Ako imate ove telefone možete zaraditi hiljade evra