OTVARAMO GLOBALNO TRŽIŠTE ZA SRPSKE STARTAPE: Potpisan ugovor između američke kompanije "Majkrosoft" i "Telekom Srbija Venčrs fonda"

E.B.T.

27. 03. 2023. u 16:18

IZABRANE srpske startap kompanije kroz "Majkrosoftovu" mrežu moći će da pristupe svetskim tržištima, a time dobijaju priliku da postanu globalni igrači. Ovo je omogućeno ugovorom o saradnji, koji su danas potpisali direktori "Majkrosofta Srbija" Milan Gospić i "Telekom Srbija Venčrs fonda" Davor Sakač.

ОТВАРАМО ГЛОБАЛНО ТРЖИШТЕ ЗА СРПСКЕ СТАРТАПЕ: Потписан уговор између америчке компаније Мајкрософт и Телеком Србија Венчрс фонда

privatna arhiva

- "Majkrosoft" podržava viziju Srbije kao inovacionog centra regiona - naglasio je Gospić.

- "TS Venčrs fond" ima dobar uvid u tržište, mi pružamo dobro okruženje za razvoj kroz naš specijalizovani program podrške. I do 150.000 dolara tehnoloških investicija godišnje biće realizovano kroz korišćenje "Majkrosoftovih" platformi, programa, okruženja, likedin mreže i džipiti čata, kao i kroz mentorsko i tehnološko savetovanje.

On je naveo da na svetu ima 150 miliona startapa, a da se godišnje pojavi 50 miliona novih. Na srpskom tržištu, kako dodaje, broj ovih kompanija raste od 20 do 30 odsto godišnje.

Prema rečima Sakača, potpisanim sporazumom otvara se nova era poslovanja i Fonda i startap zajednice u Srbiji.

- Ugovor je važan kao podstrek za startape sa ovih prostora, ali i državu u celosti - naglasio je Sakač. - Dogovor sa kompanijom koja je više od 20 godina globalni lider, daje nam do znanja da veruju u naš preduzetnički potencijal. Putem ovakve saradnje srpski startapovi će biti korak bliže tržištima sveta i globalnim znanjima, na putu da postanu svetski igrači.

Svih devet do sada izabranih startapa, kako dodaje, mogu da konkurišu za ovu značajnu podršku.

STROGA SELEKCIJA

MOGUĆNOST da postanu Majkrosoftov partner dobiće startap kompanije koje su napredovale u razvoju. Direktor "TS Venčrs fonda" Davor Sakač rekao je da oni imaju svoj sistem selekcije, i da možda neće svi imati potrebu za tom vrstom podrške.

- Mi novac ne dajemo već ga investiramo, naš sistem izbora nije lak - naglasio je Sakač. - Poslovi koji zaista koji imaju globalnu perspektirivu mogu da konkurišu za naša sredstva, a tako i za dodatnu pomoć od 150.000 dolara koja nije zanemariva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba