STRANE INVESTICIJE ZNAČAJNE ZA SRBIJU Vučić: Od toga isplaćujemo veći deo plata i penzija

Novosti online/M.Stevanović

03. 02. 2023. u 13:28

PREDSEDNIK Vučić izjavio je da su strane direktne investicije mnogo značajne za srpsku privredu i da se od toga isplaćuju i veće plate i veće penzije dodajući da, ukoliko ima zainteresovanih investitora iz Rusije, dobrodošli su u Srbiju.

СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗНАЧАЈНЕ ЗА СРБИЈУ Вучић: Од тога исплаћујемо већи део плата и пензија

Tanjug

Odgovarajući na kritike poslanika Dveri Ivana Kostića u vezi sa saradnjom sa Ruskom Federacijom, Vučić je, na sednici Skupštine na kojoj se raspravlja o KiM, kazao da je tokom prošle godine u Srbiji zabeležen skok azijskih, odnosno kineskih i japanskih investicija, nešto manje je bilo evropskih, ali su i dalje dominantne, a ruske investicije su oko 2,5 odsto.

- Razumljivi su i razlozi - kazao je Vučić komentarišući nizak nivo ruskih investicija dodajući da kada se država vodi, mora se izračunati sve.

Vučić je ukazao i da je trgovinska razmena sa Nemačkom prošle godine bila 8,3 milijarde, a da će ove godine ići preko devet, možda 10 milijardi.

- To je pitanje fabrika koje ovde rade. To je lek za srpsku privredu, odatle nam se isplaćuju veće plate, veće penzije - rekao je Vučić.

- Nemamo problem da sarađujemo sa Ruskom Federacijom, mi smo otvoreni za to, kao što plaćamo gas, dana ne kasnimo, sve plaćamo u valuti, ni od koga ne zavisimo. Ako su zainteresovai i imaju investitore, uvek su dobrodošli, ali nažalost, sada imaju drugih briga - kazao je predsednik.

Vučić kaže da kada je reč o odnosima Srbije i Rusije, ne postoji nijedna druga evropska zemlja od Srbije koja ima bolje odnose sa Ruskom Federacijom.

Kaže da se Srbija ponaša odgovorno i fer.

- Ali ja da brinem sve brige i Rusije i Zapada, a i jedni i drugi to traže, nisam u stanju, niti hoću. Dovoljno briga imamo u Srbiji koje moramo da rešavamo. Neće tu Bog pomoći ništa, tu ćemo mi malo da pomognemo, vi da nam ne odmognete - kazao je Vučić odgovarajući Kostiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (127)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura