I ASFALT IDE NA RECIKLAŽU: Putarske firme će morati da prilagode poslovanje

S. B.

01. 02. 2023. u 16:09

PRINCIPI cirkularne ekonomije u putnoj infrastrukturi znače višestruku upotrebu građevinskih materijala. Putarske firme veruju da će ekoloski svestan pristup od njih sve više zahtevati kupci i potrošači.

И АСФАЛТ ИДЕ НА РЕЦИКЛАЖУ: Путарске фирме ће морати да прилагоде пословање

PSG

Posebna šansa za njih je reciklaža asfalta, čulo se na "Regionalnoj konferenciji o ekološkim asfaltima" u Privrednoj komori Srbije.

- Pritisak na kompanije da poslovanje prilagode zalenoj agendi, dolaziće i od strane kupaca i potrošača koji takođe ubrzano menjaju svet - istakao je Mihajlo Vesović direktor Sektora za internacionalizaciju PKS. - Privreda ima još nekoliko godina za prilagođavanje, ali taj proces mora početi odmah. Domaće kompanije moraju da prilagode modele poslovanja, jer će to zahtevati njihovi partneri u EU, bilo da su izvršioci ili su uključeni u dobavljačke lance inopartnera. Banke će promeniti svoje metodologije analize rizika zbog ESG standarda, EU taksonomije i drugačijih poslovnih modela kompanija.

Filip Abramović, pomoćnik ministra u Ministarstvu za zaštitu životne sredine istakao je da je u primeni Zelene agende i cirkularne ekonomije važno prepoznati ulogu i značaj reciklaže asfalta kao i da će u narednom periodu ovo ministarstvo raditi na donošenju podzakonskih akata u ovoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)