NACIONALIZACIJA DISTRIBUTERA GASA U AUSTRIJI? Koncern OMV je predložio podržavljenje OGMT-a i njegovih ugovora sa Gaspromom

P. Z. S. / ria.ru

05. 12. 2022. u 21:45

AUSTRIJSKI koncern za naftu i gas OMV razmatra opciju nacionalizacije svoje podružnice za trgovinu gasom OGMT (OMV Gas Marketing & Trading GmbH), koja je vezana dugoročnim ugovorima sa ruskim Gaspromom, rekao je u intervjuu Alfred Stern, šef koncerna. za bečki Kurir.

НАЦИОНАЛИЗАЦИЈА ДИСТРИБУТЕРА ГАСА У АУСТРИЈИ? Концерн ОМВ је предложио подржављење ОГМТ-а и његових уговора са Гаспромом

Foto: Arhiva


-OMV ne može da pokrije celu Austriju i nema mandat za snabdevanje. Za to je potrebna nacionalna kompanija za trgovinu gasom koja će objediniti sve tržišne mehanizme, rekao je Štern i dodao da bi OGMT "sa svojim iskustvom i kompetencijom bio dobra osnova za ovo."

OGMT prodaje sopstveni gas OMV-a iz Norveške i Austrije i isporučuje proizvode kupcima grupe. Kako prenosi Kurier, OGMT je prošle godine prodao 156 TWh gasa i ostvario "mali profit". Ove godine, u prvoj polovini godine, kompanija je pretrpela gubitak od 22 miliona evra.

Kako prenosi Kurir, preko OGMT-a idu i dugoročni ugovori sa ruskim Gaspromom. Štern je izbegao direktan odgovor na pitanje da li država treba da prihvati ove ugovore u slučaju nacionalizacije OGMT-a, napominjući da je to „pitanje formalizacije”.

Ugovori sa Gaspromom su „posebno pitanje“, dodao je čelnik OMV-a, precizirajući da se OGMT ne može „pokloniti republici“, „mora da se razradi kako treba“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost