KIJEV TVRDI: Raketne udare na infrastrukturu Ukrajine predvodi energetičar

P. Z. S./ unian.net

03. 12. 2022. u 17:26

RUSKIM granatiranjem ukrajinske infrastrukture rukovodi profesionalni energetičar koji savršeno razume gde tačno treba da se izvrši udar kako bi bio što bolniji za Ukrajinu.

КИЈЕВ ТВРДИ: Ракетне ударе на инфраструктуру Украјине предводи енергетичар

Foto Tanjug/AP


Kako je u eteru teletona rekao bivši šef Ukrenerga Jurij Kasič, ruska vojska je samo izvršilac zločinačkog naloga.

-Pogođeni su najprometniji objekti, rekao je Kasič, misleći na podstanice, koje su ulazni i izlazni centri za prenos električne energije.

Po njegovom mišljenju, ciljeve određuje profesionalni inženjer energetike koji razume gde i zašto da pogodi.


UNIŠTENjE ENERGETSKOG SISTEMA UKRAJINE

Ruska Federacija je 10. oktobra 2022. izvršila napade na kritičnu infrastrukturu Ukrajine. Napadači pogađaju električne podstanice, hidroenergetske i termoelektrane. Počeli su nestanci struje širom zemlje.

Ministarstvo energetike je 23. novembra saopštilo da je energetski sistem Ukrajine prešao u potpuno zamračenje.

U Kijevu je 24. novembra bez struje 70% stambenih zgrada. DTEK je najavio da će struja u Kijevu biti uključena 2-3 sata dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

ŠTA OTKRIVA JMBG: Značenje prvih sedam cifara sigurno znate - a šta ostalih šest govore o vama