POLJSKA I BALTIČKE DRŽAVE: 65 dolara za barel ruske nafte je velikodušno

P. Z. S. / ria.ru

23. 11. 2022. u 22:07

POLjSKA i baltičke države odbacile su gornju granicu cene nafte koju je predložila Rusija od 65 dolara po barelu kao previše velikodušnu, izvestio je Blumberg, pozivajući se na izvore.

ПОЉСКА И БАЛТИЧКЕ ДРЖАВЕ: 65 долара за барел руске нафте је великодушно

Foto Shutterstock


Agencija je ranije pisala da EU, u koordinaciji sa G7, razgovara o postavljanju gornje granice cene ruske nafte na 65-70 dolara po barelu.

Izvršna vlast EU predložila je nivo od 65 dolara po barelu, što su Poljska i baltičke zemlje odbacile kao previše velikodušne prema Moskvi, rekli su izvori.

Ruski predsednik Vladimir Putin je, komentarišući ideju Zapada da ograniči cene ruskih energenata, više puta izjavio da Rusija neće isporučivati ništa u inostranstvu ako je to u suprotnosti sa njenim interesima.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Novak je takođe istakao da Ruska Federacija neće isporučivati naftu zemljama koje bi postavile gornju granicu cene, ni na 60 dolara po barelu, ni po bilo kojoj drugoj ceni: Rusija će raditi samo sa onim potrošačima koji su spremni da rade na tržišnim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)