POSEBNO SE DOTAKAO BALKANA: Zelenski zatražio od Evrope da postigne punu ekonomsku nezavisnost od Rusije

Novosti online

08. 10. 2022. u 22:10

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski zatražio je od zemalja Evrope, a posebno Balkana, da zauzmu kurs ka nezavisnosti od Rusije u politici, ekonomiji i energetici.

ПОСЕБНО СЕ ДОТАКАО БАЛКАНА: Зеленски затражио од Европе да постигне пуну економску независност од Русије

Foto: EPA

Prema Zelenskom, sve evropske države treba da "razmontiraju sve ruske mreže uticaja", kako navodi, to će pomoći Evropi da zaustavi širenje dezinformacija, korupcije i kriminalne politike.

- Za Balkan to nije ništa manje važno nego za naš deo Evrope. Dakle, svi moraju postići potpunu nezavisnost od Rusije - rekao je Zelenski, a prenose "RIA Novosti".

Predsednik Ukrajine je takođe podsetio da su njegovoj zemlji potrebne velike količine oružja.

Podsetimo, ranije je Marko Travaljo, glavni urednik italijanskog lista "Il Fato", izneo mišljenje da je Zelenski izmakao kontroli svojih kreatora.

Travaljo sumnja da se interesi ukrajinskog predsednika poklapaju sa interesima njegovog sopstvenog naroda, a još više sa interesima naroda Evrope.


BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (14)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima