MEDVEDEV O ENERGETSKOJ KRIZI: Neizvesnost u svetu može dugo da potraje

Novosti online

03. 10. 2022. u 17:48

ENERGETSKA neizvesnost u svetu može da potraje veoma dugo, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na zasedanju prezidijuma saveta predsednika Rusije za nauku i obrazovanje.

МЕДВЕДЕВ О ЕНЕРГЕТСКОЈ КРИЗИ: Неизвесност у свету може дуго да потраје

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

-Zbog rasta cena resursa, kao posledica sankcija protiv naše zemlje, sve se preokrenulo u velikoj meri i to za 180 stepeni. Svet u suštini preživljava energetsku krizu. Zato bi i naši pristupi toj sferi trebalo da budu usmereni u budućnost. Međutim, oni bi trebalo da uzmu u obzir trenutnu situaciju, kako mi razumemo, takva energetska nesigurnost može trajati dovoljno dugo, rekao je Medvedev.

Medvedev je naglasio da se akcenti savremene ekološke agende menjaju zbog promena na energetskom tržištu.

Zapad je zbog Ukrajine pojačao pritisak na Rusiju sankcijama, što je dovelo do rasta cena električne energije, goriva i hrane u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, kao i da su zapadne sankcije zadale veliki udarac celoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO: SEĆANJE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ILIĆ IZNENADIO: Ženi sam zapalio odeću! Sve zbog alkohola - pevač priznao zašto je prestao da pije