PROŠLE GODINE DOŠLO DO EKSPLOZIJE BOGATSTVA: Objavljena lista zemalja sa najviše ultrabogatih pojedinaca - Kina i Indija galopiraju za SAD

Novosti onlajn

27. 09. 2022. u 23:01

NOVI podaci iz izveštaja Credit Suisse Global Vealth Report pokazuju da je prošle godine došlo do „eksplozije bogatstva“.

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ДОШЛО ДО ЕКСПЛОЗИЈЕ БОГАТСТВА: Објављена листа земаља са највише ултрабогатих појединаца - Кина и Индија галопирају за САД

Foto: AP

Globalna populacija pojedinaca ultra visoke neto vrednosti (UHNVI) porasla je za 46.000 na rekordnih 218.200. U izveštaju se navodi da su UHNVI imali koristi od povećanja vrednosti finansijske imovine prošle godine, piše Visual Capitalist, prenosi "Blic". 

Foto: Printscreen/VISUAL CAPITALIST

Lista najbogatijih

Većina ultra bogatih pojedinaca već živi u Sjedinjenim Državama, ali je 2021. godine zabeležen zapanjujući porast od 30.470 ljudi koji su dodani ovoj ekskluzivnoj kategoriji ultra bogatih u zemlji.

Foto: Printscreen/VISUAL CAPITALIST

Kina i Indija će verovatno videti da će njihova ultra-bogata populacija dramatično porasti, ali imaju još dug put pre nego što sustignu Sjedinjene Države.

Najveća povećanja, osim SAD, su Kina (5.200), Nemačka (1.750), Kanada (1.610) i Australija (1.350).

Smanjenje populacije UHNVI bilo je ređe, ali se dogodilo u nekoliko slučajeva. Najveći pad su zabeležili Velika Britanija (-1.130), Turska (-330) i SAR Hong Kong (-130).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)