NE KUPUJTE MLEKO NA PAKETE, NIJE NESTAŠICA Privredna komora Srbije: "Čim su krenule priče da ga nema, usledila veća tražnja"

Novosti onlajn

06. 09. 2022. u 12:41

MLEKA u prodavnicama i dalje nema ili ga ima u mnogo manjim količinama. To se prvenstveno odnosi na dugotrajno mleko, pakovanje od jednog litra, mlečne masti 2,8 odsto.

НЕ КУПУЈТЕ МЛЕКО НА ПАКЕТЕ, НИЈЕ НЕСТАШИЦА Привредна комора Србије: Чим су кренуле приче да га нема, уследила већа тражња

Foto: Ž. Knežević

U Privrednoj komori Srbije kažu da je reč o kratkotrajnom poremećaju na tržištu i pozivaju građane da kupuju onoliko koliko im je potrebno. Ako ne pravimo zalihe, imaćemo stabilno snabdevanja, ističu u PKS.

Na rafovima u prodavnicama ima mnogo manje mleka, a razlozi su uzročno-posledični - povećana potrošnja i pad u proizvodnji mleka - u okolnostima kada je manje muznih krava, skuplja stočna hrana, suša.

Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije kaže za RTS da nije reč o nestašici, već o kratkotrajnom poremećaju na tržištu.

"Tržište se snabdeva u onim količinama u kojim je to bilo u prethodnom periodu. Usled priče o tome da nema mleka, dobili smo i rast tražnje", kaže Malinović.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!