CENE GASA OGRANIČENE: Vlada donela mere o snabdevanju energentom

Tanjug

19. 05. 2022. u 20:48

VLADA Srbije je usvojila Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa.

ЦЕНЕ ГАСА ОГРАНИЧЕНЕ: Влада донела мере о снабдевању енергентом

Foto: B. Marčeta

Cilj Uredbe je otklanjanje posledica skoka cene prirodnog gasa kao način ublažavanja posledica energetske krize, a u cilju zaštite privrede i građana koji su upućeni na korišćenje ovog energenta. Kako bi se obezbedilo normalno snabdevanje svih potrošača prirodnim gasom, neophodno je da se obezbedi pravo na nadoknadu razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza i cene prirodnog gasa iz uvoza koja se koristila za obračun cene za dalju prodaju snabdevačima, javnim snabdevačima i krajnjim kupcima za novembar 2021. godine.

Na sednici je usvojena i Uredba o obveznicama sistema energetskog menadžmenta i to jedinice lokalne samouprave i gradske opštine sa više od 20.000 stanovnika, drugi organi i organizacije Republike Srbije naročito uzimajući u obzir površinu i vrstu objekta koji koriste. U javnom sektoru se očekuje smanjenje troškova za energiju i energente u budžetu od oko 46,3 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)