LIMITOM ŠTITE KUPCE: Skupština Crne Gore o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica

I. D. S.

11. 05. 2022. u 07:39

POSLANICI su raspravljali o Predlogu zakona kojim bi u slučajevima poremećaja tržišta zaštitili građane od poskupljenja kroz ograničavanje maksimalnih cena i trgovačkih marži na osnovne životne namirnice.

ЛИМИТОМ ШТИТЕ КУПЦЕ: Скупштина Црне Горе о ограничењу цена основних животних намирница

Foto Printskrin

Koji proizvodi će se naći na listi i na koji način će se cene ograničiti, Vlada će naknadno utvrditi. Upravo neodređnost, koji proizvodi će se tretirati i u kojim situacijama, sporna je za većinu poslanika, kao i to što održivost ovakve mere nije detaljno analizirana. Većina je poručila da će, ipak, podržati zakon.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je rekao da će Vlada, naknadno, podzakonskim aktima utvrditi mere ograničavanja cena kao i listu proizvoda na koje se mere odnose, kao i da lista namerno nije utvrđena, kako bi se ostavio prostor, odnosno cene ograničavale za proizvode za koje bude potrebno.

- Podrazumeva se da će se na listi naći osnovne životne namirnice - istakao je Đurović.

(NE)PRIMENjIV I (NE)održiv

POSLANIK DF Dejan Đurović je kazao da ovaj zakon nije ni primenjiv ni održiv, te da njime nije precizirano u kojim situacijama će se on primenjivati, koje su to mere i ne daje se lista proizvoda na koje bi se mere odnosile. Tvrdi da je za njegovu primenu potrebna analiza koja bi sadržala sve pozitivne i negativne efekte primene zakona. Da od tog zakona ne bi trebalo imati preterana očekivanja, poručila je i poslanica kluba "Crno na bijelo" Božena Jelušić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)