NEVEROVATNA SCENA NA MORU KOD ŠANGAJA: Svet sa strepnjom gleda na Istok, ove "tačkice" prete da postanu globalni problem (FOTO)

Novosti online

20. 04. 2022. u 12:36

ZBOG drastičnog porasta broja zaraženih korona virusom u Kini, nastali su veliki problemi u brodskom saobraćaju na prilazima jednoj od najvažnijih svetskih luka - Šangaju. Ti problemi prete da izazovu lančanu reakciju i preliju se na celu planetu.

НЕВЕРОВАТНА СЦЕНА НА МОРУ КОД ШАНГАЈА: Свет са стрепњом гледа на Исток, ове тачкице прете да постану глобални проблем (ФОТО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Tviter/@ScottGottliebMD

U Šangaju je od marta 2022. zabeleženo više od tri miliona zaraženih korona virusom, pa je u gradu uveden "super karantin", zbog čega čak 470 teretnih brodova čeka na prilazima luci.

Brodovi su počeli da se postrojavaju ispred luke nakon što su vlasti prošlog meseca uvele "lokdaun" širom grada kako bi kontrolisale širenje kovida. Zbog usporenog rada najprometnije luke na svetu pogođen je globalni lanac snabdevanja.

Slike sa veb-sajta "Marin Trefik", koji prati trenutne pozicije plovila u međunarodnim vodama, pokazuju neverovatnu gužvu koja je nastala u vodama oko kineske luke.

Teretni brodovi u tranzitu su predstavljeni zelenim tačkama na slici, dok su tankeri predstavljeni crvenom bojom.

Za sada ne postoje naznake da će se vode oko Šangaja "raščistiti", dok u samom gradu vlada zabrinutost zbog ekonomskih posledica novog, strogog "lokdauna".

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: SERIJA VAZDUŠNIH UDARA - Izrael udara na pojas Gaze kao odgovor na raketni napad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)