KRAĐE GORIVA UČESTALE U NEMAČKOJ: Noću provaljuju rezervoare kamiona, ispumpavaju i do 600 litara dizela!

Tanjug

20. 04. 2022. u 08:39

NEMAČKA policija suočena je proteklih dana sa sve učestalijom krađom dizel goriva iz kamiona, zbog čega je pojačala kontrole na parkinzima.

КРАЂЕ ГОРИВА УЧЕСТАЛЕ У НЕМАЧКОЈ: Ноћу проваљују резервоаре камиона, испумпавају и до 600 литара дизела!

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Usled drastičnog rasta cene goriva, lopovi su otkrili novih izvor prihoda, i sada, što je do sada bilo retko, kamiondžije su sve više žrtve kradljivaca dizela iz njihovih rezervoara.

- Dolaze noću i provaljuju u rezervoare kamiona, odakle ispumpavaju do 600 litara dizela iz jednog vozila - rekao je policajski oficir Mario Pekrul.

Od kada je cena goriva skočila na više od 2,40 evra po litru, krađe su sve učestalije, kaže portparol policije u Ludvigslustu Klaus Vihman.

- Toliki broj krađa goriva iz kamiona na parkinzima duž auto-puta nismo imali godinama - rekao je on.

Broj krađa goriva iz kamiona u okrugu Ludviglust-Parhim se u prvom kvartalu ove godine više nego udvostručio.

Vihman kaže da se krade dizel iz kamiona i građevinskih mašina. Zbog sve učestalijih građa policijske patrole češće obilaze parkinge, posebno noću.

Policija je savetovala vozače kamiona da ne toče gorivo pred odmor na parkingu, već u jutarnjim satima pred polazak na dalji put.

To, kažu, važi i za vozila koja stoje i na parkingu firme. Ukradeni dizel se, prema policiji, preprodaje.

Prema auto-moto klubu ADAC, mart je kad je u pitanju cena goriva bio najskuplji mesec svih vremena. U roku od jedne godine je cena dizela skočila sa 1,30 na 2,30 evra po litri.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: LANSIRANJE "ISKANDERA" - Rusko ministarstvo odbrane objavilo snimak lansiranja balističkog projektila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu