AVIO-PREVOZ U 19 ZEMALJA DRASTIČNO SKUPLJI: Sanckije Rusiji osetili putnici i pošiljaoci

Novosti online

20. 03. 2022. u 22:42

MNOGOBROJNE zemlje u Evropi se poslednjih dana suočavaju sa visokim cenama avio-prevoza koji prolazi kroz ruski vazdušni prostor.

АВИО-ПРЕВОЗ У 19 ЗЕМАЉА ДРАСТИЧНО СКУПЉИ: Санцкије Русији осетили путници и пошиљаоци

Foto: Jutjub/LEJ.approach

Dodatni troškovi za prevoznike u 19 zemalja zbog ograničenja korišćenja ruskog vazdušnog prostora iznose više od 37,5 miliona dolara nedeljno, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Rusije.

- Procenjeni dodatni troškovi za prevoznike u 19 zemalja (SAD, Kanada, UK, Austrija, Belgija, Mađarska, Nemačka, Irska, Island, Španija, Italija, Letonija, Luksemburg, Malta, Holandija, Finska, Francuska, Švajcarska, Švedska) iznose više od 37,5 miliona američkih dolara nedeljno - navodi se u saopštenju za javnost.

Ovo će se posebno odraziti na putnike i pošiljaoce robe koji će ubrzo osetiti rast cena. Zapadne zemlje uvele su ozbiljne sankcije Moskvi nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini a posledice su svakoga dana sve vidljivije za njihovo stanovništvo. Osim toga, mnoge velike kompanije su najavile završetak ili obustavu aktivnosti u Rusiji. Kremlj je priznao da su ograničenja „veoma ozbiljna“, ali, prema rečima sekretara za štampu Dmitrija Peskova, vlasti su se za njih spremale unapred.

Predsednik Vladimir Putin nazvao su pokušaji da se oslabi izvozna moć Rusije dugoročna strategija za Zapad. Prema njegovim rečima, glavni cilj onih koji uvode ograničenja je da pogoršaju živote miliona ljudi. Putin je takođe rekao da su Sjedinjene Američke Države i Evropska unija faktički prekršile svoje obaveze prema Rusiji zamrznuvši njene devizne rezerve.

(RIA novosti)

BONUS VIDEO:

MARŠ RUSKIH TENKOVA - Ministarstvo obrane objavilo novi snimak iz Ukrajine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri