MOMIROVIĆ: Završna faza projektovanja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde

Novosti online

24. 01. 2022. u 13:33

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem prisustvovao početku radova na izgradnji više od 47 kilometara nove kanalizacione mreže u ovoj opštini, sa dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

МОМИРОВИЋ: Завршна фаза пројектовања брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде

Foto: Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture

- Realizacijom ovog projekta rešićemo jedno ozbiljno pitanje u ovoj opštini, i to nije jedini projekat koji Vlada Republike Srbije ovde investira - izjavio je ministar Momirović. On je naglasio da se još jedan važan projekat za ovaj deo Srbije nalazi pred realizacijom.  

- U završnoj smo fazi projektovanja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde. Maksimalno smo posvećeni tom projektu i ta dva velika grada u Vojvodini moramo da spojimo sa Koridorom 10, kao i sve lokalne samouprave na trasi od Novog Bečeja, Bečeja, Kule. Nekako su ti gradovi i te lokalne samouprave kaskale sa investicijama, sa otvaranjem novih firmi i fabrika, a preduslov za to su novi i kvalitetni putevi. Očekujemo da ćemo u narednih par meseci krenuti sa izgradnjom te saobraćajnice i da ćemo u naredne četiri godine povezati Sombor i Kikindu najkvalitetnijom putnom infrastrukturom koja će biti na nivou najviših evropskih standarda - rekao je ministar Momirović. 

U opštini Novi Bečej u okviru projekta Čista Srbija biće izgrađeno 47.580,28 metara kanalizacije mreže i dva postrojenja (Novi Bečej i Novo Miloševo) za preradu otpadnih voda koja će obuhvatiti 17.000 stanovnika. 

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović zahvalio se ministru Momiroviću i Vladi Srbije i rekao da će se izgradnjom kanalizacione mreže rešiti višedecenijski problem u ovoj opštini.

BONUS VIDEO - PALMA U AMERICI: Ne treba mi ministarska funkcija da radim u interesu Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)