U POMORAVLJU OTVARAJU 455 RADNIH MESTA: Indijska kompanija auto-delova Motherson pokrenula pogon u Ćupriji

S. B.

26. 11. 2021. u 19:14

INDIJSKA kompanija Motherson u petak je u Ćupriji otvorila još jedan pogon. U njemu će, do kraja 2025. godine, biti zaposleno 455 radnika. Proizvodiće delove enterijera za automobile čuvenih brendova "audi", "porše" i BMW. Izgradnja i opremanje pogona koštaće 38 miliona evra.

У ПОМОРАВЉУ ОТВАРАЈУ 455 РАДНИХ МЕСТА: Индијска компанија ауто-делова Motherson покренула погон у Ћуприји

Foto Tanjug

Ova kompanija, kako je istakla premijerka Ana Brnabić, nastala je kao porodična kompanija sa samo 14 dolara. Danas je jedna od najprepoznatljivih u svetu automobilske industrije.

- To je pokazatelj šta možemo sve da uradimo kada u nešto verujemo, kada imamo dobar tim i jasnu viziju. Nakon otvaranja fabrike indijske kompanije Motherson u Ćupriji i još jedne koju pripremamo u Paraćinu, Pomoravlje će se pozicionirati kao dobra destinacija za investiranje i privući će nove kompanije - rekla je predsednica Vlade Srbije. - Ćuprija i Pomoravlje imaju nešto veću nezaposlenost od prosečne nezaposlenosti u Srbiji i jako važno da u taj deo dolaze investitori.

Indijska grupacija Motherson osnovana je 1975. godine i jedna je od 21 najvećih i najbrže rastućih proizvođača automobila u svetu. U Srbiji je prisutan od 2017. godine, preko PKC Group koja radi u Smederevu.

- Uverena sam da ćemo biti podjednako zadovoljni kao i u poslovanjem u PKC Group u Smedervu - rekla je Brnabićeva. - Kada sam ulazila u fabriku videla sam natpis: "Ponosni smo što smo deo Srbije". I mi smo ponosni što vas imamo u Srbiji, hvala vam na svemu što ste uradili za moju zemlju i što ste dali šansu Ćupriji.

Ova grupacija u Smederevu već upošljava 4.000 ljudi. Spada među najbrže rastuće firme u svetu.

- Pomoravlje ima svetlu budućnost kada je reč o privrednom razvoju - naglasila je premijerka.

Foto Tanjug

Indijska kompanija u svom sastavu ima veliki broj firmi i globalni je snabdevač rešenja za automobilsku industriju, od dizajna, do alata, oblikovanja, farbanja...

DOBRE VESTI ZA PARAĆIN

DRŽAVA će uskoro imati odlične vesti za Paraćin - rekla je premijerka Ana Brnabić. - To je nešto što smo ranije obećali, na čemu smo radili u proteklih više od godinu dana, što privodimo kraju i što će ponovo biti jedan zamajac. On će pozicionirati Ćupriju i Paraćin i Pomoravlje kao dobru destinaciju za investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)