BRILJANTNI ĆUPRIJSKI GIMNAZIJALCI: Najbolji na konkursu Društva matematičara

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 11. 2021. u 18:00

UČENIK trećeg razreda Gimnazije u Ćupriji Luka Mihajlović na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu svečano je proglašen pobednikom konkursa „Matematički kalendar 2022“ koji je raspisalo Društvo matematičara.

БРИЉАНТНИ ЋУПРИЈСКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ: Најбољи на конкурсу Друштва математичара

Foto: Gimnazija Ćuprija

Ćuprijska Gimnazija je na ovom konkursu učestvovala sa dva rada dvojice učenika. Osim Luke, koji je osvojio prvu nagradu, i rad učenika drugog razreda, Dušana Lazića, osvojio je vrednu nagradu – drugu.

Na ovaj konkurs pristigao je veliki broj radova srednjoškolaca iz Srbije, a samo dvanaest je izabrano u kalendar, za svaki mesec.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024