MINISTAR MOMIROVIĆ: Rekonstrukcija puta Kokin Brod — Pribojska Banja bez pauze u hladnim vremenskim uslovima (FOTO)

Novosti online

08. 11. 2021. u 14:55

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas završene radove na putu u Novoj Varoši, a potom i tekuće radove na rehabilitaciji državnog puta na deonici Kokin Brod — Pribojska Banja koji su započeti u septembru ove godine.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Реконструкција пута Кокин Брод — Прибојска Бања без паузе у хладним временским условима (ФОТО)

Foto: Novosti

Ministar je u Novoj Varoši najavio investiciju izgradnje kružnog toka, gde se početak radova očekuje početkom proleća, a završetak do kraja leta sledeće godine. On je istakao da kada je reč o putu kroz Novu Varoš, čija je dužina nešto više od jedan kilometar i investicija oko sto miliona dinara, on će uprkos tome što je manji omogućiti porast cena placeva na Zlataru i mogućnost pronalaženja novih poslova.

Predsednik opštine Nova Varoš Radoslav Vasiljević istakao je da su po završetku puta kroz Novu Varoš cene ara na Zlataru drastično porasle kao i potražnja za placevima.

- Ovo nije samo državni put drugog reda koji spaja dve opštine, Sjenicu i Novu Varoš, ovo je novovaroška najduža ulica koja spaja Branoševac i centar Zlatara, prvu i drugu turističku zonu Zlatara. Od ovog puta zavisi ostanak naroda na našim prostorima' - kazao je Vasiljević.

Foto: Novosti

 

Prilikom obilaska radova na deonici Kokin Brod — Pribojska Banja, Momirović je napomenuo da je ovaj put dobar primer kojim tempom teku radovi kada predsednik Srbije da obećanje građanima Priboja i da će dinamika radova biti na najvišem nivou uprkos hladnijim vremenskim uslovima.

- Prisustvujemo i po ovim vremenskim uslovima kompletnoj rekonstrukciji puta od Priboja do Kokinog Broda, dužine 27 kilometara. Radi se i rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, zaštita kosina, sanacija klizišta, i ovaj put je verovatno najvažniji put u ovom delu Srbije - rekao je Momirović. Ministar je dodao da su za sledeću godinu u budžetu ministarstva opredeljena dodatna sredstva za izgradnju značajnog broja lokalnih puteva, kao i da u okrugu Priboja kreće izgradnja puta Bare — Kamena Gora dužine 9 kilometara i vrednosti oko 450 miliona dinara.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio se na naporima resornog ministarstva i ministra Momirovića što su brzo pristupili realizaciji obećanja predsednika Vučića u ostvarivanju decenijskog sna stanovika Priboja, čime se značajno olakšava dolazak novih investitora u kraj.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod — Pribojska Banja počeli su početkom septembra i uključena su dva izvođača : „Novi Pazar put“ i „Putevi Užice“. Vrednost ugovorenih radova koje izvodi „Novi Pazar put“ je 282.200.000,00 dinara sa PDV-om u dužini od 5 kilometara. Vrednost ugovorenih radova koje izvodi preduzeće „Putevi Užice“ je oko 165.200.000,00 dinara sa PDV-om u dužini 3,6 kilometara.

BONUS VIDEO:

OBRUČ 2020: Srbija ima odgovor na terorizam

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri