JOŠ VAM NIJE LEGLO 30 EVRA? Evo kako da proverite šta se dešava - potrebno je samo par koraka

Novosti onlajn

03. 11. 2021. u 11:21

MINISTAR finansija Srbije Siniša Mali rekao je da će danas na račune 1.757.000 prijavljenih građana biti uplaćeno po 30 evra, u okviru trećeg paketa ekonomske pomoći, s ciljem smanjenja posledica pandemije virusa korona.

ЈОШ ВАМ НИЈЕ ЛЕГЛО 30 ЕВРА? Ево како да проверите шта се дешава - потребно је само пар корака

Foto: N. Fifić

Danas je treći i poslednji dan kako država građanima uplaćuje 30 evra. Penzioneri su u ponedeljak dobili svoj novac, juče je novac dobilo još oko dva miliona građana, a danas bi ih isto toliko na računu trebalo da vidi uplatu od tačno 3.573 dinara.

Oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Kako proveriti uplatu od 30 evra

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave".

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte i odmah ćete dobiti informaciju.

Foto: Printscreen

Pomoć od 20 evra u decembru

- Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru. Takođe, ni korisnici penzija, primaoci socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju - napomenuo je ministar finansija Siniša Mali i dodao:

- Ostali punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku pomoć u iznosu od 20 evra, moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, u periodu od 15. do 30. novembra.

Takođe, svi oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu, treba da se prijave ukoliko žele pomoć.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

VELIKO IZNENAĐENjE NA SAMITU U GLAZGOVU: Pogledajte kako je najavljen predsednik Aleksandar Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju