NAJBOLJEM NAGRADA 200.000 $: Organizatori najavljuju više od 750 učesnika iz 75 država

B. Caranović

09. 09. 2021. u 10:30

NA prestižnoj svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai, ove godine će se prvi put predstaviti startapi iz Srbije.

НАЈБОЉЕМ НАГРАДА 200.000 $: Организатори најављују више од 750 учесника из 75 држава

Foto Arhiva

Vlada naše zemlje, u sklopu šire promocije Srbije na GITEX Future Stars 2021, najvećem događaju posvećenom razvoju startapa, koji se od 17. do 20. oktobra održava u Dubaiju, promovisaće odabrana preduzeća sa inovativnim idejama iz Srbije.

Program koji podrazumeva brojne konferencije i događaje okupiće više od 350 najvećih stručnjaka. Nastup naše zemlje biće pod brendom "Srbija stvara tehnologije", a logističku podršku startapima pruža Privredna komora Srbije. Kako organizatori kažu, učesnici će imati prilike da uče od najboljih, a svi startapi moći će da se prijave i za "Supernova izazov", gde će najbolji biti nagrađen sa čak 200.000 dolara.

- Organizatori najavljuju okupljanje više od 750 startapa iz 75 država, koji će se predstaviti pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja. Zato nastup srpskih kompanija smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene - ističe Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije i zamenica generalne komesarke Srbije za Ekspo Dubai 2020 i podseća da se na manifestaciji očekuje čak 25 miliona posetilaca. - Srbija ima mnogo toga da ponudi svetu i pokaže kako kroz nauku i inovacije može da učestvuje u rešavanju globalnih izazova čovečanstva. Zato je ovo prilika da pošaljemo snažnu poruku svetu o potencijalima moderne i inovativne Srbije, uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih, ali i dalje produbljivanje odličnih političkih i ekonomskih veza.

Foto: I. Marinković

Ana Ilić

Domaće kompanije koje će predstavljajti Srbiju na GITEX Future Stars su: Joberty Technologies, Kredium, White Lemur, Stock Studio, VizLore Digital Asset Management i Deep Blue Sea Studio. Odabrane kompanije dolaze iz oblasti društvenih mreža, finansijskih tehnologija, veštačke inteligencije, zaštite životne sredine i korporativnog softvera.

Centralni događaji koji se odnose na predstavljanje naše zemlje, biće organizovani u nacionalnom paviljonu Srbije, površine od 2.000 kvadratnih metara, koji će se nalaziti u tematskoj celini "mobilnost". Biće u potpunosti digitalizovan i pružiće mogućnost virtuelnog putovanja kako kroz različite realnosti, različite vremenske periode tako i kroz različite prostore.

BESPLATNI ČARTER LETOVI

VLADA Srbije je obezbedila i besplatne čarter letove, u saradnji sa "Er Srbijom", na relaciji Beograd - Dubai - Beograd, tokom trajanja sajma Ekspo, a koji će biti na raspolaganju zainteresovanim predstavnicima naše poslovne zajednice tokom tačno definisanih tematskih nedelja.

VINČANSKA KULTURA

SVETSKA izložba - Ekspo 2020 Dubai biće održana od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a učešće je potvrdilo preko 190 zemalja iz celog sveta. Tema nastupa naše zemlje je - Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost. Inspiraciju smo pronašli u 7.000 godina staroj vinčanskoj kulturi. Nacionalni paviljon Srbije je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula koja povezuje zaostavštinu vinčanske kulture sa digitalno naprednom, savremenom Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!